Varstvo podatkov

POJASNILA O VARSTVU OSEBNIH PODATKOV 

Veseli smo vašega obiska naše spletne strani. Varstvo vaše zasebnosti je za nas zelo pomembno. V nadaljevanju vas izdatno obveščamo o obdelavi vaših osebnih podatkov.

Naša praksa na področju varstvu osebnih podatkov je skladna z Zakonom o varstvu osebnih podatkov (ZVPO-1) in Zakonom o elektronskih komunikacijah (ZEKom-1).

Shranjevanje podatkov o obisku spletne strani v dnevniške datoteke spletnega strežnika

Našo spletno stran lahko obiskujete, brez da bi razkrili vaše osebne podatke. Shranjujejo se zgolj podatki o obisku spletne strani v t.i. dnevniških datotekah spletnega strežnika, kot npr. imena zahtevanih podatkov, datum in čas obiska, količina prenosa podatkov in ponudnik. Ti podatki se obdelujejo izključno za namen zagotavljanja nemotenega obratovanja spletne strani in za namen izboljšanja naše ponudbe ter ne omogočajo vaše prepoznave.

Uporaba piškotkov

Da bi bila naša spletna stran atraktivna in da bi bile omogočene določene funkcije spletne strani, uporabljamo na različnih straneh t.i. piškotke. Piškotki so besedilne datoteke majhne velikosti, ki se namestijo na vašo napravo pri obisku spletnih strani. Nekateri piškotki, ki jih uporabljamo, se po koncu seje, t.j. ko zaprete vaš brskalnik, izbrišejo (t.i. začasni piškotki, session cookies). Drugi piškotki ostanejo nameščeni na vaši napravi in nam omogočajo, da pri vašem naslednjem obisku prepoznamo vaš brskalnik (t.i. trajni piškotki, persistent cookies). Vaš brskalnik lahko nastavite tako, da vas informira o namestitvi piškotkov in da v vsakem posameznem primeru vi odločite o namestitvi, omejitvi ali izključitvi piškotkov. Kot uporabnik imate torej nad piškotki nadzor in možnost, da jih sprejmete ali zavrnete.

Da bi zagotovili kar najboljšo uporabniško izkušnjo, vam priporočamo, da piškotke sprejmete. Če piškotke omejite ali izključite, lahko pride do slabšega delovanja naše spletne strani.

Uporaba Webtrekk za spletno analizo

Za namen statistične obdelave spletne strani uporabljamo tehnologijo Webtrekk GmbH, Robert-Koch Platz 4, 10115 Berlin (http://webtrekk.de).

S pomočjo Webtrekk zbiramo statistične podatke o uporabi naše spletne ponudbe. Ti podatki se uporabljajo za namen trajne izboljšave in optimizacije naše spletne ponudbe ter za izboljšanje vaše uporabniške izkušnje. Pri uporabi spletne strani se zbirajo in obdelujejo podatki, ki jih posreduje vaš brskalnik. To se dogaja s pomočjo piškotkov in pixlov, ki so integrirani v vsaki spletni strani. V zvezi s tem zbiramo naslednje podatke:

 • povpraševani podatki,
 • tip in verzija brskalnika,
 • jezik brskalnika,
 • operacijski sistem,
 • notranja ločljivost brskalnega okna,
 • ločljivost zaslona,
 • JavaScript aktivacija,
 • Java vključen/izključen,
 • piškotki vključeni/izključeni,
 • barvna globina,
 • URL,
 • IP naslov (zbira se anonimizirano in se avtomatsko izbriše takoj po zaključku seje),
 • čas obiska
 • kliki in anonimizirana vsebina formularjev (npr. ali je bila podana telefonska številka ali ne )

Strogo je izključena vsakršna neposredna povezanost tako zbranih podatkov z vašo prepoznavo. Tako zbrani podatki služijo temu, da se vzpostavi anonimni uporabniški profil, ki omogoča spletno statistiko. Podatki, ki jih zbira Webtrekk, se ne uporabljajo za osebno prepoznavo uporabnika, razen če v to uporabnik izrecno privoli, ter se nikoli ne uporabijo za združitev osebnih podatkov in anonimnega profila.

 

Zbiranje in shranjevanje podatkov preko Webtrekk se lahko v vsakem trenutku onemogoči. Za ta namen uporabite povezavo: https://www.webtrekk.com/en/index/opt-out-webtrekk/. S potrditvijo te povezave se na vaši napravi naloži t.i. Opt-Out piškotek. Ta piškotek velja za dobo 5 let. Prosimo, upoštevajte, da se pri morebitnem izbrisu piškotkov z vaše naprave izbriše tudi ta piškotek; to pomeni: če želite tudi nadalje nasprotovati anonimiziranemu zbiranju podatkov preko Webtrekk-a, morate ponovno namestiti Opt-Out piškotek. Opt-Out piškotek se namesti na vsak posamezni brskalnik in na vsako posamezno napravo. Če obiskujete našo spletno stran od doma in iz službe z različnimi brskalniki oz. napravami, morate na vsakem od teh brskalnikov oz. naprav naložiti Opt-Out piškotek.

 

Po vašem ugovoru se na vašo napravo namesti Opt-Out piškotek. Če izbrišete piškotke, je potrebno na novo klikniti zgornjo povezavo.

Kje se zbirajo, obdelujejo in uporabljajo osebni podatki

Kontakt

Na naši spletni strani vam omogočamo, da nas kontaktirate preko spletnega kontaktnega obrazca, ki z vaše strani posredovane informacije preko kodiranja posreduje na naš e-mail naslov.

Osebni podatek, ki ga potrebujemo, je vaš e-naslov, ostale podatke pa posredujete prostovoljno in bodo uporabljeni za namen, da vas lahko osebno nagovorimo ali z vami razrešimo vaša morebitna vprašanja.

Vsi podatki, ki nam jih posredujete na ta način, se shranjujejo in uporabljajo izključno za namen obdelave vašega povpraševanja. Po popolni obdelavi vašega povpraševanja se podatki izbrišejo. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Prijavni obrazec

Na naši spletni strani vam omogočamo, da nam pošljete vaše samoiniciativne prijave preko spletnega prijavnega obrazca, ki z vaše strani posredovane informacije preko kodiranja posreduje na naš e-mail naslov.

Vsi podatki, ki nam jih posredujete na ta način, se shranjujejo in uporabljajo izključno za namen obdelave vaše prijave. Po popolni obdelavi vaše prijave se podatki izbrišejo. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Novičke

Da bi prejemali naše novičke, potrebujemo najmanj podatke o vašem e-naslovu, na katerega naj se pošiljajo novičke. Preostali podatki (vaš spol in datum rojstva) so prostovoljni in bodo uporabljeni za namen, da vas lahko osebno nagovorimo, z vami razrešimo vaša morebitna vprašanja ter vam pošljemo novice za področje, ki bi zanimalo prav vas.

Za pošiljanje novičk uporabljamo dvojni Opt-In postopek. To pomeni, da vam pošljemo novičke šele potem, ko se prijavite na naše novičke preko spletnega obrazca in ko potrdite vaš e-naslov,  tako da kliknete na povezav, ki vam jo pošljemo na vaš e-naslov za potrditev vašega e-naslova. Na ta način je zagotovljeno, da ste se prav vi osebno kot imetnik vašega e-naslova prijavili na naše novičke. Vaša potrditev mora biti poslana v kratkem času po prejemu povezave na vaš e-naslov, sicer bosta tako vaša prijava na novičke kot tudi vaš e-naslov izbrisana iz naše podatkovne baze. Do potrditve vašega e-naslova ne sprejemamo nobenih nadaljnjih naročil z vašega e-naslova.

Vaše podatke hranimo tako dolgo, dokler se od novičk ne odjavite. Podatki ne bodo posredovani tretjim osebam.

Odjava novičk je mogoča vsak čas in se lahko napravi ali preko kontaktnega obrazca ali preko za to predvidene povezave v vsaki novički.

Integracija storitev in vsebin tretjih

Lahko se zgodi, da se znotraj te spletne strani pojavlja vsebina tretjih, npr. zemljevidi Google-Maps, RSS-Feeds oz. grafike ostalih spletnih strani. Takšna situacija vedno predpostavlja, da ponudniki teh vsebin (v nadaljevanju: tretji) zaznavajo IP naslove uporabnikov naše spletne strani. Kajti brez IP naslova ni mogoče poslati teh vsebin na brskalnike uporabnikov. IP naslov je torej potreben za prikaz teh vsebin. Trudimo se uporabljati samo takšne vsebine, katerih ponudniki uporabljajo IP naslove zgolj za dostavo teh vsebin. Vendar pa nimamo vpliva na to, če morebiti tretji uporabljajo IP naslove tudi za statistične namene. V obsegu, kolikor nam je to poznano, o tem seznanimo naše uporabnike.

Pravica do seznanitve

V primeru, da ste negotovi glede obsega ali obdelave vaših shranjenih podatkov, imate vsak čas pravico do seznanitve z informacijami o vaših shranjenih podatkih, njihovem izvoru in prejemnikih kot tudi o namenu shranjevanja. Prav tako imate vsak čas pravico, da zahtevate izbris, blokiranje ali spremembo vaših osebnih podatkov ter da prepoveste bodočo uporabo, razen če to predpisi onemogočajo. Uporabo vaših podatkov lahko kadarkoli prekličete.

V primeru vprašanj o zbiranju, obdelavi, uporabi vaših osebnih podatkov kot tudi v primeru preklica morebitnega soglasja oz. v primeru ugovora zoper posamezno uporabo podatkov, se obrnite na našega pooblaščenca za:

KiK Textilien und Non-Food GmbH

Siemensstrasse 21

59199 Bönen

E-mail: kontaktna.oseba@kik.si

Varnost

Za namen preprečevanja, da ne bi vaši osebni podatki prišli v napačne roke, jih kodiramo s pomočjo SSL-postopka (Secure-Socket-Layer). To je dokazano zaupen in zelo varen način prenosa podatkov preko spleta. Pred prenosom podatkov se vaši podatki zakodirajo, tako da jih tretji ne morejo niti prebrati niti rekonstruirati. SSL-postopek tudi zagotavlja, da se vaši podatki pošljejo izključno in samo strežniku, ki je vaše podatke zahteval.

Ostala vprašanja

Zelo cenimo vaše zaupanje, ki nam ga izkazujete z obiskom naše spletne strani. Še posebno pozornost posvečamo varstvu vaših osebnih podatkov. Če imate kakršnakoli vprašanja, na katera nista našli odgovora, oz. če želite morebitne dodatne informacije, vas vabimo, da se obrnete neposredno na našega spodaj navedenega pooblaščenca za varstvo osebnih podatkov, ki ga zagotavlja naša družba KiK Textilien und Non-Food GmbH.

Odgovorna oseba oz. upravljavec osebnih podatkov v smislu ZVOP-1 je:

Kik Textilien und Non-Food d.o.o.
Ruska ulica 6
2000 Maribor

T +386 2 4600 380 
F +386 2 4600 381

E-Mail: kontaktna.oseba@kik.si

 

KiK Textilien und Non-Food GmbH 

Siemensstraße 21

59199 Bönen

Nemčija
E-Mail: kontaktna.oseba@kik.si

 


Please wait...
Close
Folgender Artikel wurde erfolgreich in den Einkaufswagen gelegt
Price:
Kolicina: